Mirsad Halilović (42) iz Šamca uhapšen je u tom gradu nakon niza incidenata koje je izazvao, uključujući i napad na pripadnike Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina, u koje je pucao iz gasnog pištolja, potvrdili su izvori “Nezavisnih novina”.

Sve se to izdešavalo nakon što se Policijskoj stanici Šamac 22. oktobra oko 19.30 obratila A.V. te prijavila komšiju Halilovića da joj prijeti, kao i da je napao njenog brata.

“Prema dosad prikupljenim saznanjima, ona je sa bratom išla autom, dok je svojim pasatom iza njih išao Halilović. Pokušavao je da je zaustavi, svirao joj je. Kad se zaustavila, rekao joj je da izađe vani, što je ona odbila i rekla da ide u policiju da ga prijavi”, ističu naši izvori.

Utom je, dodaju naši sagovornici, kako se sumnja, Halilović napao brata od A.V. te je zatim štakom, dok u drugoj ruci drži mačetu, napao i policajca koji je namjeravao da napadnutog muškarca odbrani.

“Bratu od A.V. su povrijeđeni ruka i abdomen”, kažu naši izvori.

Sve se to, dakle, dešavalo ispred zgrade Policijske stanice Šamac, a vidjevši šta se događa, na mjesto drame prišlo je još nekoliko policajaca, nakon čega im je, po riječima naših sagovornika, Halilović govorio: “Pucajte u mene”, a zatim je sjeo u svoj pasat te pobjegao kući.

Nakon toga je krenula policijska potraga za nasilnikom. Pasat je pronađen u dvorištu njegove kuće, na kojoj su bila upaljena svjetla, pa se pretpostavilo da je Halilović unutra. Međutim, kada su to policajci od njega zatražili, on je odbio da izađe iz kuće.

Policajcima je potom stigla pomoć pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina, koji su uspjeli ući u kuću.

“M.H. je tada u njihovom pravcu ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja, nakon čega je oko 23.30 uhapšen. Pripadnici Jedinice žandarmerije su, dok je on pucao, uspjeli ostati prisebni i nisu uzvratili vatrom”, naveli su naši izvori.

Sutradan su policajci pretresli kuću, ali i pomoćne objekte koje koristi osumnjičeni.

“Pronađeni su i privremeno oduzeti dva gasna pištolja s municijom, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama materije koja asocira na marihuanu”, naveli su iz policije.

Nakon završene kriminalističke obrade, Halilović je predat Tužilaštvu. Terete ga za dva krivična djela nasilničko ponašanje te sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Share.