Četiri žene iz Bijeljine uhapšene su zbog lažiranja povreda u saobraćajnim nezgodama. Među njima su pale i doktorica i policjaka. Kako nezvanično saznajem,o uhapšene su Slavica Bojić, Slavica Perković, Sanja Vidaković i Ana Prodanović. Sumnjiče se da su počinile više od 46 krivičnih dijela na štetu osiguravajućih društava u BiH ali i Srbiji i to po dobro uigranom šablonu.

One su sprovedene u Republičko javno tužilaštvo.

“Istraga je pokazala da su oni u stvari pronalazili lica koja su bila učesnici saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom i uspjeli da nagovore takva lica da se jave u najbližu zdravstvenu ustanovu i da prijave da imaju zdravstvena oštećenja, odnosno da su ugroženi nakon zdravstvene nezgode i nakon toga bi se radio specijalistički pregled koji bi to potom potvrdio. Po osnovu takvih falsifikovanih ljekarskih nalaza obraćali su se osiguravajućim društvima i naplaćivali određene novačne iznose kao odštetu”, rekla je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS.

Četvorci iz Bijeljine na teret se stavlja kriminalno udruživanje radi prevare, falsifikovanje isprava i neovlašteno korišćenje ličnih podataka. Kako saznajemo, kao “mozak operacije” označena je Slavica Bojić koja je navodno smislila prevare. Doktoricu i sudskog vještaka Sanju Vidaković, uhapšena Slavica Perković je obavještavala o nesrećama i ljude upućivala Vidakovićki. Tu je preuzimala doktorica koja je navodno pisala i lažirana nalaze. U sve to bila je uključena i policijska službenica bijeljinske Policijske uprave Ana Prodanović. Prodavićku čeka suspenzija.

“Obzirom da imamo policijskog službenika, procedura je jasna, ista će biti suspendovana i unutrašnjeg i disciplinskog postupka”, navela je Miljanović.

Bijeljinke su “pale” u velikoj akciji koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Policijski službenici MUP Srpske akciju su sproveli pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, dok se istraga u ovom predmetu nastavlja.Izvor:
Share.