S obzirom na to da je rukovodstvo Socijalističke partija Srpske iznijelo stavove koji nisu u skladu sa mojim političkim stavovima i opredjeljenjima imam potrebu da kažem da više nismo dio istog političkog tima, izjavila je Sonja Davidović, ministar porodice omladine i sporta reagujući na zahtjev Socijalističke partije Srpske da podnese ostavku na mjestu ministra, jer ta stranka nije dio vladajuće garniture u RS.

“Svoj radni vijek, koji traje već trinaest godina, započela sam u Vladi Republike Srpske, prvo kao volonter, potom kao službenik a onda i načelnik u Ministarstvu pravde. Preuzela sam funkciju ministra vjerujući u program Vlade Republike Srpske i trudila se od preuzimanja mandata da radim najbolje što mogu i u najboljem interesu građana Republike Srpske, pogotovo onog dijela populacije iz resorne nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujući i dalje u ono što radim i u program Vlade Republike Srpske, želim da završim svoj mandat i realizujem i završim projekte koje sam započela jer iskreno vjerujem u uspješnu realizaciju našeg plana i programa”, navedeno je u saopštenju Vlade RS, koje potpisuje Davidovićeva.

U saopštenju navodi da su u Socijalističkoj partiji Srpske njeni prijatelji, dobri i vrijedni ljudi, s kojima je provela vrijeme vjerujući u njihove zajedničke ciljeve, ali da se u ovom momentu njihovi putevi razilaze jer se rukovodstvo Socijalističke partije Srpske opredijelilo za jedan put na kojem ona sebe ne vidi.

“Kada bih se odlučila da krenem tim putem značilo bi da obezvređujem sve što sam do sada radila a to ne mogu učiniti jer kao odgovorna osoba stojim iza svakog svog postupka”, navodi se u saopštenju.Izvor:
Share.