Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, ali će u toku dana dolaziti do povremene obustave na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik-Vlasenica zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Obustave saobraćaja zbog trke će biti i za vikend, sutra na relaciji Doboj-Prnjavor-Banjaluka-Prnjavor, a u nedjelju, 17. aprila, na relaciji Derventa-Srbac-Gradiška-Laktaši-Banjaluka.

Izmjene u saobraćaju aktuelne su i zbog radova, obustava će biti danas od 8.00 do 18.00 časova na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Usporeno se zbog radova vozi u Banjaluci, od kružnog toka “Centrum” do Prijedorske petlje, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na dionici Orahova-Vrbaška.

Zbog oštećenja mosta zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja preko mosta ograničena je na 20 kilometara na čas.

Radovi se izvode i na magistralnim putnim pravcima Bijeljina-Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka-Ugar gdje je u toku sanacija i farbanja tunela Ugar, zatim Ivanjska-Šargovac, u Trnu kod Banjaluke gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice, Čelinac-Kotor Varoš i Rudanka-Doboj.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen, a otežano se vozi i na dionici Foča-Goražde, u mjestu Filipovići.

Izmjene u saobraćaju su i na regionalnim putevima Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo.

Deminerski radovi se izvode na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, kod Dervente, pa su aktuelne povremene obustave saobraćaja u trajanju od pola sata.

Na regionalnim putevima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom,

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-Karuše i Banj Brdo-granični prelaz Rača, pa se vozačima savjetuju da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH će u opštini Grude od 13.30 do 17.00 časova biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sovići /Bobanova Draga/-Gorica zbog tradicionalne manifestacije na katolički Veliki petak, a alternativni pravac je regionalni put Klobuk-Tihaljina-Gorica.

Izmjena u saobraćaju je i na auto-putu Visoko-Kakanj, gdje se saobraća dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima dolazi do obustave. Vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Radovi su aktuelni i na putevima Zenica-Žepče /Golubinja/, Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/, Živinice-Stupari /kod kamenoloma/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica.

Share.