Lider PDP-a Branislav Borenović održao je press konferenciju o sastanku koji su bh. politički lideri imali u Briselu. Kazao je kako bi volio da je javnost bila na sastanku da čuje na koji način se razgovara navodeći između ostalog i da jedni drugima psuju.

Borenović je komentarišući sastanak rekao da su se mogle čuti i ružne riječi, odnosno da su se “psovale majke” i “sve po spisku”.

“Ako išta budem tražio u budućnosti je da sve ove sastanke otvorimo za javnost, da kamere budu uključene i da čujete šta se tu priča, kakvim se rječnikom ljudi koriste. Da se psuje majka. Sve po spisku. Samo zato što ne odgovaraju riječi koje u sebi sadrže ključnu odrednicu korupciju”, rekao je Borenović.

Zatim je govorio o sporazumu koji su usaglasili predsjednici stranaka u BiH naglašavajući da je sadržaj deklarativan te da u njemu nema ništa novo.

“Ovo su sve priče koje slušamo godinama od Dodika, Bakira, Komšića, Dragana, ne znam ni ja. Dokument je deklarativnog tipa i pakazatelj je kapitaliruajuće politike SNSD-a i Dodika”, rekao je.

Ono što mu je posebno zasmetalo u dokumentu jeste dio u kojem se bh. lideri obavezuju ispuniti tačke iz sporazuma u roku od šest mjeseci nakon izbora.

“Što ne urade sad ove sedmice? Šta čekaju? Zakon o javnim nabavkama, Zakon o VSTV-u i Zakon o sukobu interesa mogu odmah usvojiti u oba doma”, rekao je.

Kaže kako je sve ovo iznio i na sastanku te da su ga mnogi pohvalili za ono što je rekao u svom govoru.

“Da čovjek sam sebe zapita gdje se ja ovo nalazim. Možda istina najviše boli, ali ja nemam dilemu da to kažem u lice. Mnogi iz Brisela su mi prišli, onako u kuloarima i rekli ‘sve ste upravu, sve ste tačno rekli'”, naveo je Borenović.

Share.