Predsjednik PDP, Branislav Borenović, naveo je 20 razloga zbog kojih ne može da prihvati rezultate izbora za predsjednika Srpske, koje je nakon ponovljenog brojanja utvrdila CIK BiH.

Neki od razloga su fizički napadi na članove biračkih odbora i na posmatrače, kandidovanje ljudi iz SNSD u biračke odbore umjesto “fiktivnih” kandidata, nedostatak 62 vreće sa neiskorištenim biračkim materijalom, nedostatak 23 izvoda sa Centralnog biračkog spiska, podatak da 80 odsto glasačkih listića nije spakovano kako treba…

– Meni nije ni odgovorno, ni opravdano i ja ovo ne mogu prihvatiti. Zbog naroda, zbog društva, zbog generacija kojima hoćemo da ostavimo uređen sistem, normalnu i slobodnu zemlju, a ne ovakvu, okovanu kriminalom i korupcijom koja počinje od izbora. Jer ko krade na izborima, krašće i na pozicijama na koje dođe nakon takve “pobjede”. Krade i krašće od naroda. Ne mogu prihvatiti ni da je “sloboda medija” tolika da javni servis ima “slobodu” da u svojim informativnim emisijama iznosi najbrutalnije laži, etiketira predstavnike opozicije, optužuje za gnusne radnje, jer im se vijesti spremaju u partijskom komitetu. Zato, vidimo se u srijedu u 18 časova ispred RTRS – poručio je Borenović.

Share.