Bivši pitomci Škole rezervnih oficira iz svih krajeva bivše Jugoslavije okupili su se danas u Bileći da bi evocirali uspomene na dane provedene u bilećkoj kasarni.

Oko 370 bivših pitomaca okupilo se u kasarni, a potom su prodefilovali ulicama Bileće, a danas je prikazan i film o Školi rezervnih oficira.

Predsjednik Organizacionog odbora Dragan Vulović rekao je novinarima da je zadovoljan odzivom, te da je odnos stanovnika Bileće prema kasarni i pitomcima poseban.

-Bileća je bila poznata poznata širom bivše Jugoslavije i u svijetu po tome da se tu radila vrlo kvalitetna obuka, da su bilećki pitomci bili poznati po radu, redu i disciplini i po neverovatnoj osposobljenosti za taj poziv – rekao je Vulović.

Nekadašnji pitomac 21. klase Miodrag Orović (85) iz Podgorice rekao je novinarima da je u Bileću došao 1961. godine i da je Škola rezervnih oficira bila jedna od najjačih škola pješadije.

-Ko nije služio školu u Bileći taj nije ni služio vojsku. To je jedna od najjačih škola pešadije koja je bila ovdje. Nama je bilo teškom, možda se tada nismo slagali, ali to je bila vojska -rekao je Orović.

Predsjednik Udruženja ŠROP Bileća BiH Šemsudin Habibović rekao je novinarima da njega ali i ostale vežu lijepe emocije za Bileću.

-Kada prolazim negdje drugdje, a mogu trasirati da idem kroz Bileću uvijek planiram da prođem kroz ovo mjesto – rekao je Habibović.

Bivši pitomci okupili su se u Bileći 13. put.

Share.