Državljanke Srbije D.B. i I.S. doživjele su traumu dok su se u ponedjeljak vozile automobilom honda iz Sarajeva prema Beogradu, jer su ih, navodno, kod Sokoca dvojica muškaraca, od kojih je jedan bio i naoružan, audijem preticali i pokušavali zaustaviti.

Uplašene Beograđanke su se uspjele sakriti iza jedne kuće pa su nepoznate osobe otišle.

Policija je ubrzo identifikovala osumnjičene, a kako se saznaje, radi se Sokočanima S.B., koji je vozio, i M.A., koji je bio suvozač i od kojeg je oduzet gasni pištolj te će biti prekršajno kažnjen, jer nije utvrđeno postojanje krivičnog djela.

Naime, redakciji “Nezavisnih novina” obratio se A.B., brat jedne od djevojaka, navodeći da su njegova sestra i prijateljica na putu kod Sokoca doživjele veliki šok.

“Moja sestra je s prijateljicom putovala iz Sarajeva ka Beogradu kada su ih u blizini Sokoca dva nepoznata lica u sivom audiju pretekla i pokušala zaustaviti. Suvozač sivog audija ih je vatrenim oružjem usmjeravao u nekoliko navrata da se zaustave”, rekao je uznemireni Beograđanin.

Prema njegovim riječima, njegova sestra i prijateljica su pronašle utočište iza jedne od obližnjih kuća, kada su se nepoznati muškarci udaljili.

“Policija je obaviještena i nakon ostavljanja zvanične izjave u stanici policije, sestra i prijateljica su produžile u pravcu Beograda. Nezvanično dobijene informacije iz policije su da su lica privedena i da je oduzeto oružje”, rekao je A.B.

On je pohvalio rad policije u Sokocu za koju kaže da je reagovala u roku od nekoliko minuta i odmah izašla na teren.

“Takođe bih dodao da su sestra i prijateljica po davanju izjave uz pratnju ispraćene sa Romanije. Osumnjičeni su ubrzo identifikovani i procesuirani u skladu sa procedurom”, rekao je on.

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, u 16.20 lice je prijavilo da su se dvije drugarice D.B. i I.S. vozile putničkim motornim vozilom honda te da ih je u mjestu Podromanija vozilo marke audi u više navrata pokušalo da obiđe.

“Primijetile su da se dva NN lica nalaze u vozilu te su kroz prozor primijetile da jedan drži pištolj”, navode iz policije.

Kako dodaju, policijski službenici iz Sokoca identifikovali su vozilo i utvrdili da je upravljalo lice S.B., a suvozač je lice M.A., oba iz Sokoca, pišu Nezavisne.

“M.A. je predao gasni pištolj te mu je izdata potvrda o oduzimanju predmeta. O svemu je obaviješten tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela te da je lice sankcionisano prekršajno izdavnjem prekršajnog naloga u skladu sa članom 70 Zakona o oružju i municiji RS”, navode iz policije.

Share.