Novorođenče koje je pronađeno na deponiji u Ljubiji, kod Prijedora, preminulo je zbog posljedica davljena najlonskom kesom, a ugušeno je kratko nakon rođenja, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Istragom je utvrđeno da je beba ugušena najlonskom kesom koja je bila omotana oko njene glave.

“Kesa je omotana oko glave novorođenčeta i bila je zavezana u čvor”, kazao je izvor blizak istrazi i dodaje da je novorođenče ugušeno kratkom nakon samog porođaj.

Podsjetimo, tijelo bebe pronašli su mještani na lokalnoj deponiji Kurevo u subotu, oko 17 časova.

“Obilazeći deponiju mještani su uočili mrtvu bebu i o tome odmah obavijestili policiju, a još se aktivno radi na utvrđivanju identiteta majke”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Mještani Ljubije šokirani su činjenicom da je na deponiju bačeno dijete.

“Mrtva beba jeste nađena u Ljubiji, što nas je šokiralo, ali to ne znači da je bebu ostavio neko iz našeg mjesta, jer to je regionalna deponija na koju je bilo ko mogao ostaviti nešto. Nadamo se da će policija što prije utvrditi ko je bacio novorođenče”, kažu mještani.

Kako su potvrdili iz Policijske uprave Prijedor, policiji je u subotu prijavljeno da je na deponiji za odlaganje otpada u mjestu Ljubija pronađeno tijelo novorođenčeta, a uviđajem na licu mjesta, kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti.

“Okružno javno tužilaštvo Prijedor i Policijska uprava Prijedor apeluju na građane da, ukoliko imaju informacije koje bi pomogle pri utvrđivanju okolnosti nastanka smrti novorođenčeta, sva saznanja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozovu broj 122”, navodi se u saopštenju policije. Na istoj deponiji Kurevo u Prijedoru desio se sličan slučaj u julu 2008. godine.

Nepoznata majka je tada usmrtila žensko novorođenče. Leš je tokom sakupljanja sekundarnih sirovina pronašao Hašim Šaćiri, koji je tvrdio da je glava djeteta bila smrskana, a stomak rasporen.

Obdukcijom je potvrđeno da je beba po rođenju bila živa i da je smrt nastupila sat vremena kasnije.

Međutim, nikada nije utvrđeno da li je dijete bilo odbačeno u neki kontejner ili je direktno doneseno na deponiju, kako navode zadnje informacije iz 2016. godine.

Share.