Radnici Centra za socijalni rad u Novom Gradu našli su se u neobranom grožđu te u strahu da će ostati bez jedinog službenog automobila koji imaju, a čiji ključ im je ukraden, to vozilo parkiraju ispred lokalne policijske stanice.

Lopovi ni do sada širom BiH nisu birali plijen niti prezali gdje će upasti pa su im na meti bile i humanitarne organizacije, a najnoviji primjer stiže iz Novog Grada, gdje je bandit ušao u objekat Centra za socijalni rad.

Odatle, kako nam je potvrđeno, nije izašao praznih šaka, već je ukrao keš, laptop, ali i kontakt ključ službenog FIAT-a.

Prema zvaničnim policijskim informacijama, ova teška krađa prijavljena je Policijskoj upravi Prijedor, a kako je navedeno u prijavi, dogodila se između 14. i 17. oktobra.

“Iz objekta je ukradeno 4.000 KM, kontakt ključ službenog vozila i laptop, a ukupna šteta iznosi oko 7.000 maraka”, rekli su iz policije.

U opljačkanom Centru za socijalni rad nisu željeli komentarisati ovaj slučaj, ali, kako saznaju “Nezavisne novine”, zaposleni u ovoj javnoj ustanovi su šokirani zbog svega što ih je snašlo.

“Da nevolja bude veća, u proteklom periodu radilo se na mjerama predostrožnosti. Zamijenjeni su i prozori. Doskoro je tu bila stolarija takva da je neko ko bi je gurnuo rukom mogao ući u prostorije. Mislili su da su obezbijedili imovinu, ali očito nisu. Sad je sve novo, ali ne vrijedi”, kažu naši izvori.

I to nije sve – i novac je bio obezbijeđen, odnosno pod ključem.

“Obezbijeđen je ogroman sef, zaključan. Pare su trebale da budu nekoliko dana u prostorijama Centra, a potom uplaćene u trezor. Mislili su radnici da su sigurni, ali stoodstotne sigurnosti očigledno nema – ispostavilo se i na ovom primjeru”, kažu naši sagovornici.

Imaju radnici rezervni ključ, ali su u strahu da će im i auto neko uzeti pa su ga parkirali na jedino mjesto za koje smatraju da je bezbjedno, a to je ispred Policijske stanice.

“Novo, kompletno saniranje brave košta jako puno, što je nedostižno Centru”, naglašavaju naši sagovornici.

Iz policije su potvrdili da su o svemu obavijestili tužioca te da policajci tragaju za lopovom.

Share.