Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su u okviru pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koja je organizovana 6., 7., 8. i 9. avgusta na području Srpske, zbog prisustva alkohola u organizmu iz saobraćaja isključili 1.102 vozača, saopšteno je iz MUP-a RS.

“Zbog prisustva alkohola preko 1,5 g/kg 124 vozača uhapšeno je i zadržano do otrežnjenja, odnosno oporavka”, navodi se u saopštenju.

Takođe, zbog utvrđenog prisustva droge ili psihoaktivnih sustanci u organizmu i odbijanja da se podvrgnu ispitivanju, policajci su sankcionisali 46 vozača

“U kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, tokom navedena četiri dana izdato je i 628 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 382 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja autosjedalice, 50 vozača je sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i dr.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, čiji je cilj poboljanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja u ljetnim mjesecima.

MUP RS apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Share.