Branimir Glavaš, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina, na svom „Fejsbuk“ profilu objavio je da je napustio Hrvatsku i otišao u BiH.

To je potvrdio i za portal 24sata, poručivši da nije pobjegao.

– Imam dva pasoša. Ne želim više da živim u Hrvatskoj. Ja sam stvarao ovu državu, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju nijednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti nijedan dan u zatvoru – kazao je Glavaš.

Uz objavu na „Fejsbuku“ da se nalazi u Drinovcima, Glavaš je napisao: “Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi, nikada se ne zna.”

To je potvrdio i za portal 24sata, poručivši da nije pobjegao. – Imam dva pasoša. Ne želim više da živim u Hrvatskoj. Ja sam stvarao ovu državu, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju nijednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti nijedan dan u zatvoru – kazao je Glavaš. Uz objavu na „Fejsbuku“ da se nalazi u Drinovcima, Glavaš je napisao: “Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi, nikada se ne zna.”

Glavaš je nedavno u zagrebačkom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina. Tada mu nisu odredili istražni zatvor zbog odluke Ustavnog suda iz 2015., prema kojoj je Glavaš već odslužio dio kazne.Izvor:
Share.