in

Radman: Turkovićeva ide u islamske zemlje da traži oružje, Turković: Radman priča budalaštine

Foto: mvp.gov.ba

Nakon što je šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman optužio ministarku spoljnih poslova BiH Biseru Turković da “ide u islamske zemlje da traži oružje”, ona mu je poručila da govori zlonamjerne budalaštine i neistine koje destabilizuju region.

Podnoseći izvještaj u hrvatskom saboru Grlić Radman je, između ostalog, rekao da je BiH “država sa demokratskim defiticom”.

“Hrvati su stješnjeni između srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma. Pa njima dole nije lako, sjetite se onih huškačkih protesta. Prijeti im se ratom, prebrojavanjem. Ministarka spoljnih poslova ide u islamske zemlje da traži oružje”, rekao je Radman, prenijeli su hrvatski mediji.

Turković je reagovala i svom hrvatskom kolegi poručila da je “apsolutno neshvatljivo da šef diplomatije jedne države članice EU i NATO izjavi ovako opasnu neistinu”.

“Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći ni jedan metak, a da saglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih”, napisala je Turković na Facebooku.

To, navela je ona, govori da se radi o zlonamjernoj izrečenoj neistini i zlonamernom pokušaju diskreditacije ne mene lično, nego jednog cijelog naroda i države”.

Ocjenila je da je izjava Grlić Radmana “budalaština i dezinformacija”, koja, u maniru, kako je navela, “proruskih proxy politika, destabilizuje region”.

Nikad veća potražnja za polovnom odjećom u BiH

Sankcije dodatno dižu cijene goriva u BiH