Nakon što je Centralna izborna komisija naredila kontrolno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, danas je ponovno brojanje počelo i za izbornu jedinicu Doboj.

Prebrojavanje glasačkih listića u kontrolnom brojanju za funkciju predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske počelo je prije nekoliko dana u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra”, a danas se prebrojavaju glasovi za izbornu jedinicu Doboj.
Već su prebrojani glasovi iz Banjaluke i Bijeljine, a nakon Doboja, na redu će biti Zvornik.

“U toku je ponovno brojanje, već nekih 30-tak biračkih mjesta je završeno, ja mislim da će do kraja smjene biti završeno nekih 40 do 45 biračkih mjesta”, kazao je za Klix.ba zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić.

Nakon prebrojavanja slijedi sjednica Centralne izborne komisije BiH kada će biti saopšteni rezultati.

Otvaranje vreća i kontrolno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka 10. oktobra, nakon što je opozicija u RS-u tražila novo prebrojavanje smatrajući da je Jelena Trivić (PDP) pokradena kao kandidatkinja za poziciju predsjednika na izborima održanima 2. oktobra.

Nije poznato kada će prebrojavanje biti završeno.Izvor:
Share.