in

Ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske: Banja Luka i Bijeljina završeni, na redu Doboj

Nakon što je Centralna izborna komisija naredila kontrolno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, danas je ponovno brojanje počelo i za izbornu jedinicu Doboj.

Prebrojavanje glasačkih listića u kontrolnom brojanju za funkciju predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske počelo je prije nekoliko dana u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra”, a danas se prebrojavaju glasovi za izbornu jedinicu Doboj.
Već su prebrojani glasovi iz Banjaluke i Bijeljine, a nakon Doboja, na redu će biti Zvornik.

“U toku je ponovno brojanje, već nekih 30-tak biračkih mjesta je završeno, ja mislim da će do kraja smjene biti završeno nekih 40 do 45 biračkih mjesta”, kazao je za Klix.ba zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić.

Nakon prebrojavanja slijedi sjednica Centralne izborne komisije BiH kada će biti saopšteni rezultati.

Otvaranje vreća i kontrolno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka 10. oktobra, nakon što je opozicija u RS-u tražila novo prebrojavanje smatrajući da je Jelena Trivić (PDP) pokradena kao kandidatkinja za poziciju predsjednika na izborima održanima 2. oktobra.

Nije poznato kada će prebrojavanje biti završeno.

Najbolja odbojkašica Evrope odustaje od reprezentacije zbog uvreda

Incident u Trebinju i teške optužbe na račun Bilbije: Psuje nam majke mrtve ovdje