in

Policija traga za momkom uhapšene Azre koji je uočen u Bijeljini

Foto: Facebook

Policijski službenici MUP-a KS jučer su uhapsili 22-godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara u Srbiji.

Kako saznajemo, Šabanović je rođena 2001. godine u Brčkom gdje je završila srednju školu a potom je u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka gdje trenutno studira na odsjeku za Socijalni rad.
Ona je u akciji MUP-a KS, koja je izvedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta, uhapšena je sinoć na području Općine Centar.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a ona je prvo predata u Jedinicu za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a trenutno se nalazi na ispitivanju u prostorijama Tužilaštva BiH.

Inače, Ranko Radošević Eskobar ubijen je 9. marta u mjestu Rušanj u Srbiji, a dvojica osumnjičenih za njegovo ubistvo su uhapšeni prošle sedmice u jednom stanu na Novom Beogradu.

Foto: MUP RS

Na Interpolovoj potjernici koju je raspisao MUP RS-a nalazi se i Marko Pjanović iz Brčkog, koji se također dovodi u vezu sa ubistvom Radoševića, a koji je navodi momak Azre Šabanović.

Prema saznanjima MUP-a RS, njegovo kretanje uočeno je na području Bijeljine u posljednja 24 sata.

Osman Mehmedagić završio na crnoj listi SAD-a

Ovo je teniserka osumnjičena za prevoz droge (VIDEO)