Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH nije željela da se rukuje sa Kristijanom Šmitom, na božićnom prijemu koji je organizovala predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto.

Vulićeva je za „Glas“ rekla da Šmit „nije vrijedan da sa njom dijeli istu prostoriju“.

– Turista Kristijan Šmit prišao je mučki i pozdravio Srpskog člana predsjedništva Željku Cvijanović, krenuo je da me pozdravi što nisam dozvolila, on se okrenuo i otišao. Smatram da neko ko je nasljednik nacističke politike i ko zagovara uništavanje Republike Srpske ne zaslužuje ni da ga pogledam, nije vrijedan ni da dijelimo istu prostoriju, a kamoli da ga pozdravim i da bilo šta pričam s njim – poručila je Vulićeva.

Podsjetimo, Kristijan Šmit u četvrtak naveče prišao je srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i rukovao se sa njom, a nakon kratkog razgovora je otišao.

“Nije baš pretjerano srdačno, ali da se malo našalim, rekla bih da je gospodin Šmit iskoristio priliku da se sa mnom slika pred kamerama, pošto nisu urodili plodom njegovi napori za održavanje sastanka. Zato je iskoristio božićni prijem gospođe /predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane/ Krišto, očigledno unaprijed pripremivši i scenario i kamere i fotoaparate”, poručila je Cvijanović.Izvor:
Share.