in

Podrška Dodiku i Lukiću: Predstavnici organizacija iz Srpske ispred Suda BiH

Predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz proteklog rata okupili su se ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH kako bi pružili podršku instituciji predsjednika Republike Srpske.

Kako je ranije rečeno, suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću, koje se danas nastavlja pred Sudom BiH, prisustvovaće delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske Republike Srpske, prenosi RTRS.

U Sarajevu su, takođe, i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, kao i premijer Srpske, Radovan Višković.

Podršku predsjedniku Srpske daće i predstavnici Srba u Federaciji, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri.

Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak rekao je da Boračka organizacija Republike Srpske podržava institucije Srpske, posebno instituciju predsjednika Republike koja je trenutno na udaru. Zbog toga će, kako je rekao, danas doći u Sarajevo da bi poručili: Vrijeme je da nas puste da živimo u miru!

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, Božica Živković Rajilić, izjavila je da članovi Udruženje daju maksimalnu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u, kako je navela, montiranom postupku pred Sudom BiH.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske, Anđelko Nosović, smatra neprihvatljivim da se vodi sudski postupak protiv legalno izabranog predsjednika Republike Srpske koji radi prema zakonima i Ustavu Srpske.

Nosović je istakao da ovakvo ponašanje dijela međunarodne zajednice i Šmita ima za cilj da satanizuje srpski narod i sve što je srpsko.

Predsjednica Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac poručila je da se na današnjem ročištu brane institucije Republike Srpske, za koje su srpski očevi i sinovi dali živote.

– Protiv predsjednika Dodika se vodi nasilan sudski proces u kojem treba procesuirati predsjednika koji je stao iza odluka Narodne skupštine Republike Srpske, te vršioca direktora dužnosti direktora Službenog glasnika jer je te odluke objavio – rekla je Graorčeva.


Hapšenja u Poreskoj upravi zbog primanja mita

PIK optužio Srpsku i zahvalio se Jeleni Trivić