in

PIK optužio Srpsku i zahvalio se Jeleni Trivić

Politički direktori Upravnog odbora PIK-a nakon sastanka zahvalili su se predsjednici Narodnog fronta Jeleni Trivić na razgovoru.

U saopštenju koje obiluje napadima na Republiku Srpsku i optužbama o “secesionističe politike” i napadu na “Mirovni sporazum i ustavno-pravni poredak BiH”, stigli su da se zahvale Trivićki na pomoći.

“Politički direktori UO PIK-a su posebno zahvalni na izlaganju izvršne direktorice Transparency International BiH Ivane Korajlić, kao i na razgovorima sa Jelenom Trivić, predsjednicom Narodnog fronta, Slavenom Ragužem, predsjednikom Hrvatske republikanske stranke, te Predragom Kojovićem, predstavnikom Naše stranke”.

Pored zahvalnice Trivićki, Upravni odbor PIK-a osudio je vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj zbog napada na ustavno-pravni poredak BiH. Ovo su saopštili baš na dan kada se sudi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u političkom procesu koji je pokrenuo Kristijan Šmit.

Dok Srpske zahtijeva dostojno sprovođenje Dejtonskog sporazuma, u PIK-u su zaključili da se na taj način udara upravo na Dejton. U saopštenju su se još jednom požalili na napade na Kristijana Šmita.

Podrška Dodiku i Lukiću: Predstavnici organizacija iz Srpske ispred Suda BiH

Odgođen glavni pretres u postupku protiv Dodika i Lukića, odbijen zahtjev odbrane, slijedi žalba (VIDEO)