in

OHR bi krivično da goni one koji ne poštuju njihove odluke?

Foto: D. S./Klix.ba

Kancelarija visokog predstavnika /OHR/ priprema izmjene Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno krivično gonjenje za nepoštovanje odluka visokog predstavnika, saznaje Srna.

Radi provjere ove informacije, Srna je uputila pitanje OHR-u i očekuje se uskoro odgovor.

S obzirom na činjenicu da BiH nema visokog predstavnika izabranog u skladu sa procedurom predviđenom Dejtonskim sporazumom, postavlja se pitanje ko i kako onda da poštuje odluke OHR-kada taj isti OHR ne poštuje ni Ustavni sud BiH, ni Dejtonski sporazum, ni procedure.

NJemački državljanin Kristijan Šmit se lažno predstavlja za visokog predstavnika i to je poznata činjenica kako njemu samom, tako i instituciji u kojoj nezakonito sjedi – OHR-u, kao i svim političarima i građanima u BiH.

Podsjećanja radi, a i za informaciju OHR-u, iako bi do sada trebali da znaju napamet i Ustav BiH i Dejtonski sporazum s obzirom da decenijama stoluju u Sarajevu, da je Ustavni sud u svojoj odluci iz 2006. godine naglasio: “Dejtonskim mirovnim sporazumom, koji je potpisan 1995. godine, visoki predstavnik u ime međunarodne zajednice zadužen je da nadgleda implementaciju civilnih aspekata Mirovnog sporazuma u BiH. Visoki predstavnik takođe ima zadatak da koordinira aktivnosti međunarodnih i civilnih organizacija i agencija koje djeluju u zemlji”.

I ono najvažnije za gospodu u OHR-u, u istoj odluci Ustavnog suda BiH navedeno je da: “Visokog predstavnika predlaže Upravni odbor Savjeta za implementaciju mira, a imenovanje potvrđuje Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija, koji je odobrio i Dejtonski mirovni sporazum…”.

Postavlja se jasno pitanje: Kako OHR očekuje od domaćih aktera da poštuju odluke OHR-a, kada ta ista institucija ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH, Dejtonski sporazum, s obzirom na činjenicu da u OHR sjedi neimenovani i lažni tzv. visoki predstavnik, njemački državljanin Kristijan Šmit.

Imajući u vidu da OHR ne poštuje odluke Ustavnog suda, postavlja se pitanje zašto bi ih poštovali domaći akteri, a pogotovo odluke takvog OHR-a!?

“FUCK YOU B-1B” – Poruka američkom bombarderu iz Banjaluke

I sutra padavine uz lokalne nepogode