Benjamin Netanjahu, premijer Izraela, na društvenim mrežama zahvalio je državama na podršci Izraelu u vezi sa sukobima s Hamasom, a među zastavama koje je postavio našla se i zastava Bosne i Hercegovine.

Između ostalih, Netanjahu je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Brazilu, Nizozemskoj, Italiji, Njemačkoj, a što se tiče regiona osim zastave Bosne i Hercegovine, postavio je i zastavu Albanije, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Uz zastave napisao je: “Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoobranu od terorističkih napada”.

Nakon objave izraelskog premijer reagovao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

On je podijelio screenshot Netanjahuovog tvita u kojem se nalazi nekoliko zastava i zahvalnica za podršku njihovim vojnim akcijama.

“Moja poruka pemijeru Netanjahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage”, napisao je Džaferović.

Izraelskom premijera je pozvao i da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod.

U sukobima Izraela i Palestina, Bosna i Hercegovina nije imala zajednički zvanični stav.Izvor:
Share.