Delegat SDS-a u Domu naroda Parlamenta BiH Želimir Nešković kazao je pred današnju hitnu sjednicu da su bošnjački delegati odlučili deblokirati Dom naroda kako bi blokirali Srbima da predlažu zakone po hitnoj proceduri.

“Ali nećemo odustati od Zakona o Ustavnom sudu BiH koji već više od 10 mjeseci pokušavamo uvrstiti u dnevni red”, dodao je Nešković.

Kako je kazao, bošnjački delegati pokušavaju izmjenama Poslovnika o radu da uskrate srpskim delegatima pravo da predlažu zakone.

“Takva ucjenjivačka politika, ‘zakazivat ćemo sjednice ali prijedloge iz RS ćemo skidati na Ustavno-pravnoj komisiji’, mora da naiđe na odlučno ‘ne’ svih pet srpskih delegata u Domu naroda BiH” rekao je.

Dodao je da od početka marta sve što predsjedavajući Doma naroda PS BiH Kemal Ademović i delegat Šefik Džaferović nude jesu blokade i prijetnje kojim je više puta bio podvrgnut.

“Ne smijemo dozvoliti izmjenu Poslovnika o radu da zakoni po hitnoj proceduri idu na Ustavno-pravnu komisiju. To bi bio pucanj u nogu srpskih političkih interesa. Nadam se da su kolege u Domu naroda iz SNSD-a toga svjesni”, zaključio je Nešković.Izvor:
Share.