in

Nešić: Tražiću da se utvrdi kako se finansira partija Jelene Trivić

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas da će od nadležnih institucija tražiti da utvrde način na koji se finansira novoformirana politička partija koju je osnovala Jelena Trivić, s obzirom da, kako je rekao, ona raspolaže velikim finansijskim sredstvima.

Prema njegovim riječima, apsurd je da je stranka Trivićeve blizu formiranja kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, iako nema osnovan nijedan opštinski ili gradski odbor.

“Imate tri čovjeka sa tri različita mišljenja u jednoj političkoj partiji, šta ih ujedinjuje nego lični interes”, rekao je Nešić novinarima u Sarajevu, prenosi Srna.

Izjavio je još da prema informacijama policijskih agencija u BiH nema ugrožavanja bezbjednosti građana ili imovine, da je trenutna bezbjednosna situacija dobra i da je BiH u tom pogledu na nivou regiona.

Nešić je istakao da se BiH, kao i zemlje u regionu susreće sa izazovima ilegalnih migracija, organizovanog kriminala i sajber kriminala koji bi u narednom periodu trebao biti zakonski određen.

Prema njegovim riječima, BiH je bezbjednija danas nego prije nekoliko godina zbog toga što su pripadnici policijskih agencija bolje obučeni i zbog toga što su im primanja u proteklom periodu povećana, na čemu će se raditi i u budućnosti.

Preminuo najljenji čovjek na svijetu: Pola vijeka živio na račun države

Gradonačelnika Bijeljine dočekalo neprijatno iznenađenje na “maršu” za Banjaluku (VIDEO)