Sa idejama se nisu baš proslavili, ali su zato poruke i načini prenošenja poruka kandidata i kandidatkinja za predstojeće izbore prilično živopisni.

Olovke i upaljači više nisu kul. Ali, Irena Joldžić, kandidatkinja SNSD za Narodnu skupštinu RS, pokazala je da predizborni privezak za ključeve može biti pravi hit.

Ona u kampanji dijeli privjesčiće sa crvenom ajkulom. Podsjećanje je to na onaj eksplicitni video snimak iz Hurgade u kojem je Irena Joldžić poručila da je egipatska policija skroz nesposobna, jer nije u stanju da se izbori sa ajkulama na plaži i da bi policija RS i ministar Lukač to riješili očas posla.

– Ministar Lukač bi tu ajkulu već uhvatio i ispekao na ražnju- poručila je Joldžićeva u tom čuvanom video uratku.

Neki bi rekli “čega se pametan stidi…” Ali, čudni su putevi izborni.

Na šta je mislio Velibor Stanić, kandidat SP, teško je naslutiti, tek on svojim vjernim biračima dijeli čarape, sa logom partije.

SDA je mnogo izdašniji: bon za gorivo od 15 KM, pa ko voli, nek izvoli. I uzvrati uslugu, zna se kako.

Birači bi trebalo da imaju na umu da bi ovaj “poklon” partije Bakira Izsetbegovića vrijedio mnogo više, da su SDA i partneri im izglasali ukidanje akcija na gorivo. A nisu.

Ali, to nije sve. Kandidati SNSD su svoje slike prijavili na – državno brašno, to jest na pakete pomoći koje dijeli Vlada RS.

Pristojnim, politički korektnim jezikom, to se zove “zloupotreba javnih resursa u predizborne svrhe”.

A ima i manje pristojnih naziva za to.

Ni opozicija ne zaostaje sa predizbornim poklončićima.

Ističu se loptice sa natpisom “Republika Srpska mora da se brani – Draško Stanuvuković”.

Kakve su to loptice? Vrag će ga znati! Velike su kao teniske, a po materijalu podsjećaju na one za ping pong. A čemu služe? Pa, zna se!Izvor:
Share.