Meteoalarm objavio je žuto upozorenje za veći dio BiH zbog najavljenog vjetra, koji će duvati i do 70 kilometara na čas, a za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle zbog najavljene kiše.

Za regiju Banjaluka upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na čas, dok je za prijedorsku regiju prognozirano da će udari vjetra biti između 50 i 70 kilometara na čas.

-Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar – objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za regiju Višegrad očekuje se količina padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

-Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog padavina – navedeno je u upozorenju.

Za regije Bihaća, Livna, Sarajeva i Tuzle upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na čas.

Za sarajevsku regiju upozorenje je izdato i jer se očekuje količina padavina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, a za regiju Tuzle očekivana količina padavina je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom.

-U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno uz kišu, ali i susnježicu i snijeg nakratko na visokim planinama, a padavine će prestati sredinom dana, kada će doći do djelimičnog razvedravanja.

Uveče padavine prestaju u svim predjelima – saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura u većini predjela tokom noći biće od 11 na zapadu do 18 na sjeveru, a u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Tokom noći duvaće umjeren i jak vjetar južnih smjerova, po prolasku fronta slab do umjeren sjevernih smjerova.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, dok su izraženije padavine zabilježene u sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Temperatura vazduha izmjerena u sedam časova: Bjelašnica šest, Višegrad i Rudo osam, Čemerno 10, Mrakovica 11, Tuzla, Han Pijesak, Kneževo i Kalinovik 12, Bijeljina, Trebinje, Zvornik, Sarajevo, Mostar, Zenica, Bileća i Srebrenica 13, Doboj, Sokolac, Novi Grad i Ribnik 14, Banjaluka, Prijedor i Drinić 15, Mrkonjić Grad i Šipovo 17, Neum 19 stepeni Celzijusovih.Izvor:
Share.