in

Na društvenim mrežama “hajka” na Srbe zaposlene u Oružanim snagama BiH

Anonimni “Fejsbuk” profil pod nazivom “Vojna pravda” proteklih nekoliko dana sprovodi svojevrsnu hajku ili etiketiranje vojnika zaposlenih u Oružanim snagama BiH, a koji su srpske nacionalnosti.

Osoba koja upravlja ovim profilom poziva sve svoje pratioce, odnosno “Fejsbuk” “prijatelje” da mu šalju fotografije (snimke ekrana) svojih prijatelja Srba na “Fejsbuku”, posebno onih koji su zaposleni u Oružanim snagama BiH i njihove lične podatke i privatne fotografije objavljuje u javnosti.

Onaj koji je želio ostati anoniman, a zaposlen je u Oružanim snagama BiH, ukazao je na ovaj problem, gdje se putem društvenih mreža vrši određena hajka i etiketiranja vojnika OS BiH srpske nacionalnosti.

On kaže da se na ovakav način izaziva uznemirenost etiketiranih pripadnika Oružanih snaga BiH na društvenim mrežama, čime se može izazvati i dodatni osjećaj nesigurnosti njih i njihovih porodica.

Na brojnim objavama na ovom profilu prikazane su lične fotografije vojnika Oružanih snaga BiH, uglavnom srpske nacionalnosti.

Pored toga, ovaj profil na nezakonit način objavljuje i koristi oznake Oružanih snaga BiH, nanoseći im time dodatnu štetu i narušavajući njihov i ugled njihovih pripadnika.

ovaj slučaj je prijavljen nadležnim organima i u toku je rad na rasvjetljavanju ovog slučaja i otkrivanja ko stoji iza ovog “Fejsbuk” profila.

(Izvor: Katera)

Jadranku Barjaktarović vratili sa granice, zabranjen joj ulaz u BiH i Srbiju

Ne smiruje se situacija u Kabulu, talibani od Moskve traže da posreduje u pregovorima