in

Mitrović: Turkovićeva opstruiše izgradnju aerodroma u Trebinju

Foto: mkt.gov.ba

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović rekao je da ministar inostranih poslova Bisera Turković na sve moguće načine pokušava da ograniči aktivnosti u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, jer je interes određenih struktura iz Sarajeva da taj projekat ne bude ostvaren.

Mitrović je rekao Srni da je Savjet ministara 30. marta trebao dati “zeleno svjetlo” na nacrt memoranduma o razumijevanju i saradnji između BiH i Srbije u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, ali da je Turkovićeva dan uoči sjednice obavijestila Generalni sekretarijat da povlači prvobitno pozitivno mišljenje na memorandum.

“Ona je u svom obrazloženju navela da taj dokument treba vratiti i ponovo razmotriti pravni osnov, jer u pitanju međunarodni projekat. Turkovićeva nije bila na Kolegijumu Savjeta ministara pred samu sjednicu, pa je ostali bošnjački ministri zatraži da se ta tačka povuče sa dnevnog reda”, naveo je Mitrović.

On je naglasio da memorandum nije u potpunosti zaustavljen, jer je sat vremena pred sjednicu Savjeta ministara promijenjen naziv dokumenta u Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja memoranduma o razumijevanju i saradnji.

“Ovo što smo mi predložili u prvoj varijanti bila je skraćena verzija koja bi izbjegla vođenje pregovora, jer smo mi pregovore davno završili i to je skraćena verzija koja bi otišla pred Predsjedništvo BiH”, istakao je Mitrović i dodao da nova verzija koja je predložena samo daje prostor Turkovićevoj da navodno ponovo razmotri to pitanje.

On kaže da nije suština u skraćenoj verziji, već u izgradnji aerodroma u Trebinju.

“Postupak koji sada predložen je dodatno usložnjavanje i dva, tri koraka više nego što je bilo u ranijem prijedlogu”, rekao je Mitrović i dodao da je sada na Predsjedništvu BiH da donese odluku, te da će nakon toga uslijediti pregovori, nakon kojih će memorandum ponovo biti dostavljen Savjetu ministara.

Velika akcija SAJ-a i Žandarmerije u Zvorniku: Na meti više osoba

Širi se stari snimak: Zelenski zabavlja Putina šaleći se na njegov račun