in

Mitrović: Spajanja mosta preko Save kod Gradiške značajno za sve

Foto: S. Pasalic

Povezivanje Republike Srpske, BiH sa Hrvatskom i Evropskom unijom sa modernim mostom i koridorom koji će spojiti BiH sa koridorom 10, a time EU i južnim dijelom Balkana je velika stvar kako za naše privrednike i građane tako i za okolinu, rekao je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH.

Istakao je da će danas sa državnim sekretarom ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Tomislavom Mihotićem prisustvovati svečanoj ceremoniji spajanja mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

„Nakon desetak godina ili petnaest godina imamo priliku da autoput od Banjaluke do Gradiške praktično spojimo sa mostom koji se radi od kraja 2019. i očekujemo završetak u maju 2022 godine“, rekao je Mitrović za RTRS.

Ovom događaju prisustvovaće i direktor Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matej Zakonjšek i šef Sektora za kooperacije pri Delegaciji EU u BiH Stefan Elero.

Ceremonija spajanja mosta biće održana u 12.00 časova, nakon čega su u 12.15 časova planirane izjave za medije, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Kamermani i foto-reporteri u zakazano vrijeme treba da budu na poziciji mosta Gradiška gdje će moći da snime kadrove, nakon čega će se Mitrović, Mihotić, Zakonjšek i Elero obratiti medijima.

Bil Klinton u bolnici

Konzul BiH u Frankfurtu prijeti Srbima ratom