in

Mitrović posjetio paviljon Srbije u Dubaiju

Foto: S. Pasalic

Direktor paviljona Srbije na Svjetskoj izložbi “Ekspo 2020” u Dubaiju Igor Kovačević upoznao je delegaciju Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara predvođenu ministrom Vojinom Mitrovićem o temi nastupa Srbije na ovoj manifestaciji “Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

Gosti su imali priliku da uživaju u brojnim izložbenim postavkama koje predstavljaju čuvene srpske naučnike i pronalazače, od Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića do savremenih srpskih umjetnika, sportista, inovatora i kreativnih stvaralaca. Sagovornici su istakli odlične bilateralne odnose i zajedničke projekte na daljem povezivanju dvije zemlje i razvoju ekonomija.

Tokom susreta istaknuto je da Srbija svojim prisustvom na “Ekspu 2020” u Dubaiju daje kontinuiran doprinos razvoju regiona, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta.

Sarajevski mediji su primjetili da ministar Mitrović i Ministarstvo komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine u svom saopštenju nisu ni spomenuli paviljon BiH, tako da je gotovo sigurno da ga Mitrović nije ni obišao.

Treba napomenuti da umjesto BiH na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai štand je izložila Vlada Kantona Sarajevo.

Vozio 171 kilometara na čas, a ograničenje 60

Od sljedeće sedmice zabrana rada trgovinama nedjeljom