in

Lučić ogorčen nakon hapšenja Nikolića, tvrdi da mu je život bio ugrožen

Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, zatražio je odgovornost Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, jer su, kako je istakao, ugrozili njegovu bezbjednost.

U saopštenju se ističe da je poražavajuća činjenica da su nadležne istitucije već duže vrijeme pratile i imale informacije o nezakonitim radnjama Miloša Nikolića, jednog od dvojice Lučićevih pratilaca.

“O tome me nisu obavijestile i na taj način mi je bila ugrožena i bezbjednost”, navodi se u Lučićevom saopštenju, gdje on postavlja pitanje da li je ovako nešto urađeno namjerno.

“Da li je to urađeno namjerno što je direktna prijetnja za moj život ili je u pitanju nedostatak neznanja i neprofesionalizam što je takođe samo po sebi poražavajuće i opasno za čitavo društvo”, ističe Lučić i dodaje da je sa svojim nekadašnjim pratiocem Nikolićem imao isključivo profesifonalan odnos, a već nekoliko mjeseci, navodi Lučić mu nije u pratnji jer je na bolovanju.

Dodaje da mu je nakon imenovanja dodijelila dva pratioca, a jedan od njih je bio i Nikolić.

“Za pretpostaviti je da svi zaposleni Direkcije prolaze bezbjednosne provjere i da nadležne istitucije prate i kontrolišu njihov rad”, navodi on i dodaje da je Nikolić dugogodišnji zaposlenik Direkcije i u svojoj policijskoj karijeri godinama je bio pratilac mnogobrojnih visokih zavničnika BiH uključujući i nekadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Podsjećamo, Nikolić je uhapšen u akciji “Dijamant” u kojoj je oduzeto oko 15 kilograma spida, a osim njega uhapšene su još tri osobe.

Kilogram pilećeg bijelog mesa na istorijski visokoj cijeni

Proizvođači automobila kupuju veš-mašine i sa njih skidaju čipove?