Rambo Huseinović iz Visokog kupio je svu Nutellu od Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine za dobru cijenu od 4,5 KM po tegli, a koju kasnije može prodati u svom “Market Stop Shopu” po dvostrukoj cijeni.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je prodavala oko dvije hiljade tegli ovog kremastog namaza kojem bi trebalo u augustu da istekne rok.

Kako piše ATV, na direktnu prodaju došao je Rambo Huseinović iz Visokog čija ponuda od 9.175 KM je odmah prihvaćena. On sam navodi da bi ga kupovina ovoliko tegli Nutelle koštala najmanje 14 do 15 hiljada KM.

U skladište UIO u Zalužanima, Nutela je dospjela kao carinska zaplijena carinika jer pošiljka nije imala dokumenta o porijeklu, tačnije, gdje je kupljena i kako je plaćena.

Takvu robu je moguće prodavati ukoliko su okončani svi postupci u sudovima. Međutim, moguće ju je prodati iako proces nije završen ukoliko robi ističe rok trajanja ili je riječ o nekoj lako kvarljivoj robi.

Osim Nutelle, u skladištu UIO može se naći automobili, bijela tehnika, automobilske gume, obuća, gazirani napici, slatkiši i slično, a sve će to jednog dana doći na red za prodaju.

Share.