in

Košarac: Ako Šmit nastavi sa provokacijama, moguće povlačenje iz zajedničkih institucija

Foto: mvteo.gov.ba

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da će, ukoliko Kristijan Šmit nastavi sa provokacijama, pozvati srpske predstavnike da se povuku iz rada u zajedničkim institucijama.

“Sutra sam u 10.00 časova u Istočnom Sarajevu zakazao sastanak sa srpskim predstavnicima na nivou Savjeta ministara i otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti. Smatram da je bespredmetno da i dalje budemo u zajedničkim institucijama ako se nastave napadi na Republiku Srpsku, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtona”, naglasio je Košarac.

On je naveo da Kristijan Šmit nema ni pravo ni legitimitet da bilo šta govori o Republici Srpskoj, o njenom rukovodstvu i institucijama.

“Uzurpator Šmit konačno da shvati – neka prestane da nas provocira! Srpska vas neće! Niste dobrodošli! Nećemo nasjesti na provokacije nedobronamjernog stranca, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik”, istakao je Košarac u objavi na “Instagramu”.

On je naveo da Srpska ima legalne i letitimne institucije, demokratski kapacitet u odlučivanju i uvijek postupa u skladu sa Ustavom i Dejtonom sporazumom, te da građani Republike Srpske stoje uz predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovu politiku u zaštiti Srpske.

“Nikada nećemo pristati na to da nam mešetar Šmit kroji pravila. S kojim pravom se on okomio na institucije Republike Srpske i njenu imovinu, koju žele da nam uzmu? S kojim pravom bi taj nesrećnik Šmit da prekraja izbornu volju građana Srpske?! Jedino što Šmit uspijeva jeste da dodatno komplikuje i otežava odnose u BiH. NJegovo bahato, podlo i bezobrazno ponašanje mora prestati odmah!”, konstatovao je Košarac.

Nešić: Tražiću informaciju ko obezbjeđuje Šmita

U udžbeniku za osnovce u FBiH piše da je BiH državna zajednica, odbornik se žalio u Skupštini