in

Korać: Ne postoji argument koji može opravdati CIK za ovaj haos

Bivši član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Lidija Korać izjavila je da ne postoji nijedan argument koji može opravdati CIK za sav haos koji je napravljen u posljednjih mjesec dana i da se postavlja pitanje kredibiliteta članova Komisije.

“Vrlo amaterski, vrlo neprofesionalno, jako nestručno, a komunikacija s javnošću je bila na izrazito niskom nivou”, istakla je Koraćeva.

Koraćeva je napomenula da odgovornost ne bi trebalo prebacivati isključivo na članove biračkih odbora, te na opštinske i gradske izborne komisije.

“Oni, naravno, imaju svoj dio odgovornosti u svemu tome, ali CIK je kao institucija najodgovorniji za integritet cijelog izbornog procesa, uključujući i objavljivanje rezultata”, rekla je Koraćeva za “Dnevni avaz”.

Ona je navela da je CIK svojim odlukama doprinio tome da povjerenje u izborni sistem bude na najnižem nivou u odnosu na prethodne izbore, te dodala da se postavlja pitanje kredibiliteta članova CIK-a koji nisu bili sposobni poslati vrlo jasnu i preciznu poruku ko je predsjednik i ko su potredsjednici Republike Srpske.

“Meni je žao što moram da upotrijebim ovu riječ, ali, ovo je sramotno”, istakla je Koraćeva.

Borenović: Ko krade na izborima, krašće i na pozicijama

Lukač: Dulić prijavio ugroženost, tužilac rekao da to nije krivično djelo