Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde rekao je da je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH na sastanku sa Mark Ruteom, premijerom Nizozemske koji je neki dan održan u Predsjedništvu, tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH.

“Provjerio sam i dobio potvrdu sa više strana da je sam Željko Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Ruteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH. To je razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore”, rekao je Konaković na tribini Naroda i pravde koja je održana u Novom Gradu.

Nakon ove izjave reagovao je i sam Komšić ističući da je to laž, i kako je rekao “bolesna laž”.

“To je laž, i izgleda jedino sredstvo koje mu je preostalo. Ipak, previše je svjedoka sa tog sastanka za tako providnu laž. Ali, to je tako dječija laž, ili još gore, bolesna laž”, rekao je Komšić.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana u Predsjedništvu BiH održan je sastanak članova Predsjedništva BiH sa Ursulom fon der Lajen, predsjednikom Evropske komisije i sa Mark Ruteom. Na sastanku je trebao biti prisutan i Andrej Plenković, premijer Hrvatske ali je bojkotovao taj sastanak zbog prisustva Komšića, kojeg smatra nelegitimnim predstavnikom Hrvata s obzirom da je izabran bošnjačkim glasovima.Izvor:
Share.