in

Komšić i Džaferović razmišljaju o ratu

SASTANAK članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika DŽaferovića sa predstavnicima Udruženja generala BiH dokaz je da ponovo razmišljaju o ratu, smatra savjetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević.

– Tu se ne radi ni o kakvim generalima BiH, radi se o oficirima bivše takozvane Armije takozvane Republike BiH, jedne vojske koja je postojala za vreme rata i bila jedna od tri zaraćene strane krvavog građanskog rata – rekao je Kovačević za ATV.

On je podsetio da su oni koji su ih pozvali danas u Predsedništvo BiH bili deo tih formacija.

Kovačević je istakao da bi to trebalo da vide svi i iz međunarodne zajednice koji konstantno optužuju Republiku Srpsku, optužuju trećeg člana Predsedništva BiH da navodno izaziva nekakve sukobe i da je Republika Srpska navodno nekakva pretnja po mir i stabilnost.

– Za razliku od onih koji sede sa nekakvim, takozvanim generalima, Milorad Dodik se bavi samo time kako da poštuje Ustav BiH i kako da BiH vrati u ustavne okvira važećeg Ustava BiH, pritom naglašavajući da je mir ključna i najznačajnija vrijednost za Republiku Srpsku – rekao je Kovačević.

On ističe da je veoma važno da se ovakvi DŽaferovićevi i Komšićevi postupci najstrože kazne, jer još jednom, kako je rekao, zveckaju oružjem.

Dva člana Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović sastali su se danas sa predstavnicima Udruženja generala BiH, koji su tom prilikom naveli da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, saopšteno je iz ove institucije.

Čović: Dodik ne blefira, ozbiljan je političar koji naglašava probleme u BiH

Nastavak podrške Gradske uprave Slovacima u Bijeljini