Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je izjave nakon susreta mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Komšić je mišljenja da Dodik uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije.
“Aktivnosti koje Srpska pravoslavna crkva (SPC) provodi u Crnoj Gori imaju politički karakter otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo namjeru da se takve aktivnosti prebace i u Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano”, izjavio je Komšić za RTV Crna Gora.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio glas razuma iz RS-a prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.

“Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin”, rekao je vladika Joanikije.

Dodik je poručio da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvijek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rješava probleme.Izvor:
Share.