Jovan Jošilo (40) iz Banjaluke, osumnjičeni za organizovani kriminal u predmetu ”Storidž” i ”Transporter”, izručen je u BiH!

Jošila su od hrvatskih pravosudnih organa danas u 13 časova preuzeli policijski službenici Sudske policije Suda BiH i prezveli ga u Sarajevo. Pod velikim mjerama obezbjeđenja sproveden je u Kompleks pravosudnih institucija BiH jer mu je, pri raspisivanju međunarodne potjernice, ranije određen pritvor.

Očekuje se da će Jošilo sutra biti izveden pred tužioca, gdje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

“Navedeni osumnjičeni je pod istragom u “Skaj” predmetima kodnog naziva “Tansporter” i “Storage”, tereti se za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, a tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i bezbjednosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je Jošilo uhapšen na području Istre gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

”Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će preoduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog”, navode u Tužilaštvu BiH.Izvor:
Share.