in

Iznad BiH pucano na avion Croatia Airlinesa koji je letio iz Zagreba za Sarajevo

Foto: CroatiaAirlines

Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku, prenose federalni mediji.

“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH”, saopšteno je.

Treba istaći da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.

Za sada nije poznato gdje je avion oštećen i kako je uopće došlo do ovog incidenta.

Što je poručilo Tužilaštvo BiH

Državno Tužilaštvo BiH ranije je saopštilo da je na avionu Croatia Airlinesa koji je u srijedu naveče sletio u Sarajevo uočeno oštećenje koje je moglo nastati pucnjem iz vatrenoga oružja.

Prilikom redovnog pregleda aviona na pisti sarajevskog aerodroma na trupu aviona uočeno je oštećenje nakon čega je odmah naložena istraga.

Saopštenjem državnog Tužilaštva BiH ne isključuje se mogućnost da je oštećenje naneseno “iz vatrenog oružja”.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je sprovođenje uviđaja uz prisustvo pripadnika Uprave za civilno zrakoplovstvo BiH.

Iz Tužilaštva BiH su takođe naveli kako oštećenje na trupu aviona “nije ni na koji način ugrozilo bezbjednost leta i putnika”.

Detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i bezbjednost aviona za dalju zračnu plovidbu, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Zasad nije poznato gdje je zrakoplov oštećen i kako je došlo do ovog incidenta.

Premijer Bugarske za pad Vlade optužio Ruse i mafiju

MUP RS podsjeća građane: Izbjegnite gužve korištenjem SMS servisa