Predsjednik SDA Bakir Izetbegović optužio je srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za “loše stanje u BiH”.

Federalni mediji prenose da je Izetbegović, nakon sjednice Predsjedništva BiH rekao novinarima, da je “Dodik kriv za odlazak mladih iz BiH”.

Ono što je vidljivo iz Dodikovog djelovanja da je on svojom politikom užasno unazadio ovu zemlju, da bi u BiH ostale destine hiljada mladih da nije bilo njegove politike. I stotine hiljada penzioneri bi imali veću platu. Zaustavljao je investicije. Mogli smo do sada biti u NATO savezu i uznapredovali na EU putu da nije bilo njega”, smatra Izetbegović.

On je pozvao je sve faktore u Bih i regionu da ulože napore u očuvanje bezbjednosti i mira.

Izetbegović je rekao da od policijskoh agencija očekuje da djeluju preventivno kada je bezbjednost u pitanju.

On je pozdravio usvajanje zakona u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji su u okviru tačaka iz Mišljenja Evropske komisije, te pozvao Dom naroda da što prije zakaže sjednicu na kojoj će te tačke biti potvrđene.

“Očekujemo od Evropske komisije da nam dodijeli kandidatski status nakon što zakoni budu potvrđeni u Domu naroda”, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je na sjednici Predsjedništva SDA zaključeno da je neophodno donijeti niz odluka kojima će se obezbijediti energetska nezavisnost BiH.

“To podrazumijeva nastavak rada termobloka četiri i pet, ali i izgradnju alternativnog smjera dolaska gasa”, rekao je Izetbegović.Izvor:
Share.