in

Izetbegović: Dodik pričama o raspadu može samo doboti rat

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je, u kontekstu tvrdnji srpskog člana i predsjedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika da će Republika Srpska postati nezavisna država, a da je realno da to bude i Herceg-Bosna, da se to nikada neće dogoditi.

“Nezavisna Republika Srpska i Herceg-Bosna nikada se neće desiti. Mogu samo rat napraviti, što se tiče Herceg Bosne to se više ni ne pominje, treći entitet ni HDZ ne pominje”, rekao je Izetbegović sinoć za Federalnu televiziju.

Dodik je ranije u subotu u intervju za Srnu rekao je da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH i da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države, koja bi, kako ocijenjuje, u tom slučaju sigurno imala i bolji standard.

“Perspektiva je da se obezbjede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredjeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH”, rekao je Dodik.

Obilježavanje Dana policije; Vijence položili Dodik, Cvijanovićeva, Lukač i Kostrešević

Horeka: Ugostiteljstvo na izdisaju, ne snosimo odgovornost za proteste