in

Incident u avionu: Pokušao da otvori vrata tokom leta pa psovao srpsku majku i krst

Muškarac koji je napravio dramu u avionu zbog vanrednog slijetanja na aerodrom u Beogradu identifikovan je kao državljaninu Danske S. I. (58). Nakon incidenta, njemu je određeno zadržavanje do 24 sata, prema Zakonu o prekršajima.

Privela ga je granična policija na aerodromu “Nikola Tesla”, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se najprije izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Međutim, nakon dodatnih konsultacija s Tužilaštvom, podnesene su krivične prijave za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje sigurnosti zračnog prostora.

Imamoviću je određeno zadržavanje, prema Zakonu o prekršajima, do 24 sata, nakon čega će biti predat sudiji za prekršaje. Naknadno će biti saslušan i na okolnosti vezane za krivičnu prijavu.

Prijetio i psovao

Avion mađarske aviokompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć oko ponoći vanredno je sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu zbog loših vremenskih uslova u Tuzli.

Tada je danski državljanin Sulejman Imamović u avionu počeo upućivati uvrede i psovke.

– J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m vam mater u usta srpska, j…m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušiću avion, ubiću sebe i ženu – vikao je on.

Održana deveta redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina

Fudbaleri zaigrali “ringe, ringe, raja”, zbunili protivnika i postigli gol