U okviru akcije “Meta”, koju policija od jutros sprovodi na području Sarajeva i Visokog, uhapšeno je osam osoba dok se za dvije traga, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su osumnjičeni za nelegalnu trgovinu kanabisovim uljem i do kraja dana bi trebali biti predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog Knatona.

Kako saznajemo, među privedenima su i biznismen Gordan Memija, koji je priveden u Odjel za narkotike MUP-a Kantona Sarajevo, Mahir Očuza, manekenka Džejla Glavović-Očuz i jedan policijski službenik Policijske uprave Visoko. Osumnjičen je i Refik Kugraš biznismen i bivši predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona koji je za sada nedostupan organima gonjenja.

Iz MUP-a ZDK ranije jutros su saopštili su policijski timovi započeli istovremene pretrese na 13 lokacija na području Visokog, sedam na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na hapšenje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlašćenja i nadriljekarstvo.

Aktivnosti u okviru ove akcije se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama opštinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se sprovode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Više detalja o rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti.Izvor:
Share.