Amir Džafić, vlasnik hotela ”Jablanica”, optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je danas krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

“On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra (četvrtak, 28. decembra) u 14 sati”, kazao je advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, za Radio Slobodna Evropa.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica”, na jugu BiH, da je 1. avgusta 2023. godine naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao je.

Nakon napada je Klepo hospitalizovana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podlivi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Ona je prije toga Džafićevoj supruzi Ines Džafić, direktorici hotela, dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 350 evra.

Klepo je u hotelu radila u okviru projekta kojim opština Jablanica sufinansira zapošljavanje mladih. Zbog toga je veći dio njene plate njen poslodavac dobivao iz opštinskog budžeta.

Na ročištu pred Općinskim sudom u Konjicu 27. oktobra Džafić se izjasnio da nije kriv, ali je na ročištu 27. decembra priznao sve i “izrazio duboko kajanje”, kako je za RSE rekao njegov advokat Nermin Karalić.

Optuženi Amir Džafić se branio sa slobode jer, kako je ranije saopšteno iz Općinskog suda u Konjicu, ”nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom”.

Nakon ovog slučaja, u Jablanici i drugim gradovima širom BiH održani su protesti podrške Enisi Klepo.Izvor:
Share.