Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Sanel Kajan objavio je na profilu novi snimak tučnjave ispred mostarske Mašinske škole te je poručio kako je mogao biti ugašen mladi život.
Snimak prikazuje trenutak u kojem je nekoliko osoba udarilo jednog od učenika Mašinske škole. Nakon što su ga oborili na zemlju, učesnici u incidentu su pobjegli.

“Danas je mogao biti ugašen ovaj mladi život učenika Mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru. Danas su roditelji mogli gorko zaplakati i biti ojađeni dok dišu. Na čiji obraz bi išla smrt ovog učenika?! Napadi na našu djecu su skoro svakodnevni. Ako samo izađu na odmor da kupe sendvič napadači ih dočekuju. I evo šta im je cilj. Ubiti”, rekao je Kajan.

Glasnogovornik MUP- HNK Ljudevit Marić nam je kazao da policiji prijavljeno u 10:30 sati da se dogodila tučnjava u kojoj učestvuje više maloljetnih osoba ispred Mašinske škole.

“Odmah su na mjesto događaja izašle patrole policije, ali nikoga nisu zatekli”, kazao je Marić za Klix.ba.

Međutim, kako ističe prema informacijama koje je policija dobila na terenu, u tučnjavi je učestalo više maloljetnih osoba i može se utvrditi identitet jednog maloljetnika.

Share.