Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje sa Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i sa kapom na glavi za koju bosanski mediji tvrde četnička kokarda.

Ovu vest potvrdio je i profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović.

“Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrednosti, kazao je za Oslobođenje  Mirza Mehmedović.

Inače, Admira Kalabić, nije zaposlena na Filozofskom fakultetetu u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistent na Odseku za nemački jezik, ali na osnovu ugovora o delu.

Poeral Oslobođenje je kontaktirao i glavnu akterku ove priče, Admiru Kalabić, međutim, Kalabić je samo rekla da ne želi davati bilo kakve izjave.

Zbog fotografije, na kojoj Admira Kalabić drži zastavu RS-a i nosi kapu sa kokardom na glavi, reagovalo je Studentsko veće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

“Pitamo se kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana pre Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti takođe promovišu sporne, antidržavne, izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, navedeno je, između ostalog, u saopštenju ove studentske organizacije.

Kurir.rs/Oslobođenje

Share.