U centru Mostara, u ulici Braće Fejić, rano jutros je došlo do požara, prilikom čega je izgorio ugostiteljski objekat. Sumnja se da je požar podmenut, a nadzorne kamere u gradu su snimile dvojicu muškaraca dok bježe, a jednom od njih je zapaljena noga.
Jutros oko četiri sata i 20 minuta je, prema informacijama policije i lokalnih medija, zapaljen ugostiteljski objekat “Forza”, a osim kafića oštećena su i dva stana iznad objekta, vatrogasno vozilo, trafika i tri poslovna objekta.Kako nezvanično saznaje Hercegovina.info, dvije maskirane osobe su prostor polile zapaljivom tekućinom, a zatim je bačena baklja. Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova HNK Ljudevit Marić nije mogao potvrditi da je požar namjerno zapaljen, međutim okolnosti su jasne ukoliko pogledamo jutrošnji videosnimak.

Nadzorne kamere u gradu su snimile dvojicu muškaraca kako trče u blizini kafića, u četiri sata i 18 minuta, neposredno prije nego što je policiji prijavljen požar, a jednom od njih dvojice je zapaljena noga. U desnom ćošku, sa mjesta odakle su dvojica muškaraca ušla u kadar, vide se sjene od vatre sa obližnjeg objekta koji je zapaljen.

Vatrogasci su lokalizovali požar jutros, a policija još uvijek vrši uviđaj kako bi se utvrdio uzrok požara, nakon čega će i objaviti zvanične informacije.

Stanari zgrade kažu da su vatreni plamenovi prelazili deset metara i da je bilo zastrašujuće, ali na svu sreću, svi su izašli iz stanova i nije bilo povrijeđenih.

Share.