Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima dobila je informacije da su u osnovnim školama u nekoliko sarajevskih opština postavljene bombe.

Policijski službenici jutros vrše Kontradiverzione preglede u više škola na području Kantona Sarajevo potvrdio je za “Nezavisne” Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Za sada nema informacija da su nakon dojava zaista i pronađen eksplozivne naprave, a pokrenuta je istraga kako bi se identifikovala lica koja su uputila poziv, te se rasvijetlili motivi.

“Na terenu je veći broj policijskih službenika koji vrše KDZ preglede. Ne možemo govoriti o više detalja sve dok se taj dio posla ne obavi, odnosno ne završimo istražne aktivnosti”, rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pošto je riječ o periodu godine kada su završni ispiti u školskoj godini, slučaj se povezuje i sa mogućnošću neprimjerenog načina izbjegavanja učenika da budu prisutni na nastavi. U policiji ipak ne žele spekulisati.

“Ne možemo zaista govoriti o tome šta je uzrok. To ćemo govoriti kada se završe prije svega KDZ pregledi. Za sada možemo potvrditi da su dojave izvršene za više škola na području Kantona Sarajevo na više opština”, dodao je Mirza Hadžiabdić.

Share.