Još jedan pokušaj izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH završen je danas bez dogovora, a naredni korak je da odluku donese Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Predstavnici tri stranke Refika Lendo (SDA), Lidija Bradara (HDZ) i Igor Stojanović (SDP), nisu uspjeli da se dogovore o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH.

“Dogovorili smo se da se nismo dogovorili”, rekao je Lendo novinarima nakon sastanka i dodao da je zamolio da se o izboru dogovore lideri tri političke stranke, ali da do toga nije došlo.

Rekao je da neće ići na sastanak sa rukovodstvom Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Bradara je rekla da se Lendo nije složio da ona bude predsjednica i da zato nije postignut dogovor. Nada se, kazala je, da će sjednica Predstavničkog doma biti brzo i da će joj prisustvovati.

“Svima vam je jasno da se nismo dogovorili i žao mi je što se ne poštuje građanska većina u oba doma”, rekao je Stojanović i dodao da se nada da će svi demokratski principi koji važe svuda važiti i ovdje.

“Postoji politički dogovor i u njegovom interesu je da dobijemo funkcionalnu vladu”, rekao je Stojanović, prenio je Avaz.

Share.