U Sarajevu je sinoć realizovana policijska akcija po nalogu Tužilaštva BiH, u kojoj je uhapšen i bivši pripadnik Agencije za istrage i zaštitu zaštitu (SIPA) a aktuelni zaposleni Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Fahrudin Gačanović. Pored Gačanovića, uhapšen je i Admir Arnautović.

Takođe, raspisana je i potraga za Adnanom Maglićem koji nije zatečen na adresi stanovanja.

– Poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. istog zakona (Neovlašteni promet opojnih droga) policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i hapšenja osoba koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i to:

A.A. (42) u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je uhapšen od strane policijskih službenika Uprave policije, dok je za osobom A.M. (37), raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Takođe, uhapšen je i F.G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana Povreda tajnosti postupka.

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela, piše Avaz.

Osobe koje su uhapšene smještena su u službene prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A.M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenje istog – rečeno je iz MUP KS.

Prema saznanjima radi se o Admiru Arnautoviću javnosti poznatijem kao Šmrk koji je poznat i kao menadžer muzičkog dvojca Jale Brata i Bube Korelija.Izvor:
Share.