Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH), danas je otkrio kako je obavijestio lidera svoje stranke Nermina Nikšića da neće učestvovati u izbornoj kampanji svoje partije za Federaciju BiH.

Naveo je da će njegov fokus u narednom periodu fokus isključivo biti na bosanskohercegovačkom entitetu RS.

Status koji je objavio na Facebooku objavljujemo u cijelosti:

Idemo jako za BiH! Pokret za državu je naša misija, to je ključ opstanka Bosne i Hercegovine. Naš fokus sve do izbora biće isključivo rad u RS-u.

Danas sam obavijestio predsjednika SDP BiH kao i organe da neću učestvovati u kampanji SDP BiH u Federaciji BiH jer nam je fokus isključivo Republika Srpska i jačanje SDP BiH u ovom dijelu BiH.

Takođe sam ih obavijestio da neću učestvovati u radu organa SDP BiH sem kada budu tačke koje se budu odnosile na organizacije SDP BiH u RS-u do izbora.

Svim kandidatima SDP BiH u Federaciji BiH želim sreću na predstojećim izborima, te se nadam da će u punom kapacitetu dokazati multietičnost i istinsku borbu za građansku BiH u tom dijelu BiH jer to je obaveza SDP BiH kao građanske partije.

Narednih šest mjeseci radićemo svaki dan i u Republici Srpskoj i u inostranstvu jer nam treba svaki Bosanac i Hercegovac kako bi Pokret za državu i građanska BiH postala ključan faktor u Republici Srpskoj.

Puni smo optimizma i sigurni da će naš ciljani reziltat 70 000+ glasova biti dostižan bez dileme.

Bosna i Hercegovina se brani u Republici Srpskoj, mi krećemo u opštu ofanzivu!!!”

Izvor: Crna hronika

Share.