Došla sam zbog vas, mokra, lakiranih noktiju, u štiklama, sa alergijom, ostavila kuću zbog vas…

Ovo je, između ostalog, dio govora kojim se Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, predjednika SDA, obratila na javnoj tribini u Konjicu, koji je organizovala Asocijacija žena ove stranke.

Izetbegovića je prisutnim stranačkim koleginicama i simpatizerkama ove političke partije, stavila do znanja koju je to “cijenu” i odricanje morala da podnese kako bi gostovala na ovoj tribini.

“Sad sam prokomentarisala da bi bilo mnogo ljepše da smo mi imali ove mikrofone za stolom. Bilo bi nama konfornije. Ali ja sam svakako sretna što sam ustala, jer sam već mokra potpuno, ovdje je velika vlaga. Kako god bilo, ja sam došla iz velikog poštovanja prema vama.

Danas sam i obula štikle zbog vas i nalakirala sam nokte ovim obojenim lakom, koji nisam godinama stavila. I ostavila sam svoju kuću da bi došla da budem sa vama. Ja svoj vikend ne ostavljam osim svojoj kući”, poručila je Izetbegovićeva.

Dodala je da je ona ponosni član SDA i da je i zbog toga došla kako bi sve prisutne pozdravila.

“I da vam kažem, mi nismo tiha snaga.. Izvinjavam se, mene muči alergija, a to je još jedna žrtva koju sam danas podnijela..”, kazala je Izetbegovićeva.

Šta je sve “žrtvovala” Sebija Izetbegović kako bi stigla u Konjic, pogledajte u video snimku njenog obraćanja.

Share.